top of page

PROJECTS

פרוייקטים

Landscape design Studio 4th year

Tutored by landscape Arch. Havi Livne

סטודיו עיצוב נוף שנה ד

בהנחיית אדר' נוף חוי ליבנה

SCHOOL WORK

City Night Life

Light and Darkness as an urban generator

Ramat Yosef, Bat-Yam

 

The project was mainly about the lighting of the city. I tried using the light as an urban material and altering it so it'll create different atmosphere in different programmatic areas.

 

Alongside the esthetic effect the light is providing a safe feeling to the pedestrians and an urban pace to the vehicles users.

 

Different Types of Lighting I used in the urban fabric:

Spots- manufacturing rhythm

 

Spotlight toward the sky -  a modern replacement to the camp-fire, where everyone gather.

 

Lighting integrated into the trees -  Glorification of nature in the urban fabric

 

Projecting Video Art on residential facades -  altering the existing view to one the area yearning to -  a river, a wheat field or an intensive urban scene.

 

Projecting Video Art on Public facades - taking the art outside of the museum and make it more accessible to the people, while strolling in the streets. 

 

emphasizing outlines with light- one of the most easy way to interact with your neighbors is while walking the dog, new dog parks equipped with light fixtures make the usable during the nights as well.

 

Using darkness as a material -  with no light-pollution, watching the stars is possible. 

 

 

 

 

 

 

 

City Night Life

אור וחושך כמחולל עירוני

רמת יוסף, בת ים

 

בת ים הינה חלק ממטרופולין תל אביב-יפו. למילה מטרופולין יש קונוטציה של מרחב אורבני רציף. מנגד, בהליכה במרחב שכונת רמת יוסף יש תחושה יותר פרברית, הקצב בה מאוד שונה מזה המתקיים במרחק 10 דקות נסיעה צפונה, בעיר הגדולה.

 

לאחר מבט חטוף במפת נולי, או לחילופין הליכה קצרה בשכונה, ניתן להבין כי הבלוק אותו אנחנו חוקרים שונה בתכלית מאלו המקיפים אותו;  השטחים הפתוחים ממש מציפים אותו, וכידוע באזור גוש דן לא יודעים להתמודד היטב עם הצפות, ואכן, השטחים ברובם עומדים שוממים.

 

ישנה תחושה כי מרב שיש כל כך הרבה שטחים וכולם כה דומים במהותם - כאילו יצאו מ"פס יצור לשצ"פים" על מנת שיתאימו לדימוי ה"יוקרתי" של שטחים פתוחים באזור עירוני-  דשא, דשא, מתקן שעשועים מסכן ועוד קצת דשא.

 

סיטואציה זו גורמת לתושב (וגם המבקר) לפתח כלפיהם תחושת שעמום ולא מייצר בהם צורך לפקוד אותם.

על מנת לייצר "מקום" טוב עליו להיות במיקום טוב – כזה שימשוך אליו אנשים בצורה "ספונטנית" כביכול -  התכנון צריך לנבוע מהכרות עם המצב הקיים בשכונה וזיהוי המקומות בהם טיפול נכון יפיח חיים במרחב הקרוב והרחוק כאחד.

 

לאחר שיטוט בשכונה הבנתי כי רב השטחים בה שמישים רק לאורך שעות היום בשל מחסור בתאורה. התאורה הקיימת הייתה פזורה רק על הרחובות עבור כלי הרכב ולא בשטחים הפתוחים במרכזה. 

לאור ישנם שני תפקידים- הראשון פונקציונלי, מהווה גורם שמעלה את רמת הבטיחות האישית במרחב (הכל נראה לעין) והשני אווירתי- חקרתי את נושא השפעת האור על החלל ועל התנהגות האנשים במרחב.

 

סוגי התאורה השונים שהצבתי במרחב:

ספוטים - היוו מקצב הליכה 

 

ספוטים כלפי השמיים- מעיין תחליף מודרני למדורה השבטית, מייצר מקום בו יכלו תושבי הסביבה לשבת "סביב המדורה"

 

תאורה משולבת בעצים -  האדרת הטבע גם בשעת הלילה

 

הקרנת וידאו ארט על חזיתות מבני המגורים- יצירת נוף חדש בגזרה, בין אם נחל, שדה או אווירה הומה ואינטנסיבית שלא קיימת שם.

 

הקרנת וידאו ארט על מבני הציבור -  שימוש בחלקים הציבוריים להנגשת אומנות לתושבי המקום ויצירת מוקד משיכה לתושבי העיר והמטרופולין כולו.

 

הדגשת קווי מתאר- אחת המקומות שיכולים להפוך לכר פורה לפעילות חברתית היא טיול עם הכלב, בלילה מתעוררות גינות כלבים לחיים על ידי לדים שמדגישים את קווי מתארם של המתקנים.

 

שימוש בחושך כחומר- בהעדר זיהום אור ניתן לצפות בכוכבים.

 

 

bottom of page