WE Architects  //  +972-50-3331397 //  Efrat.Weinreb@gmail.com // © 2014 by Efrat Weinreb (Holzer)

  • facebook
  • Pinterest Basic Black
  • Instagram Basic Black

PROJECTS

פרוייקטים

Dwelling Studio 3rd year

Team: Arch. Sarit Naiman

Tutored by Arch. Dafna Matok, Arch. Leonardo Klaichman.

סטודיו מגורים שנה ג'

צוות: אדר' שרית ניימן

בהנחיית אדר' דפנה מתוק, אדר' לאונרדו קלייכמן

SCHOOL WORK

Positivly Public

Dwelling Project

Shabzi, Tel Aviv

 

Housing Project that uses the voids between the dwelling units to provide users with semi-public spaces.

 

These spaces has different programmatic definition such as gym stations connected with a hiking tracks integrated into the building circulation system, playgrounds, hosting hubs etc.

 

The floor ground is expropriated to benefit the public and contains public functions such as cafe, laundry etc.

 

The apartments are divided into two parts, the public area and the bedrooms. Those two are connected by the circulation space. one of the bedrooms can be converted into an office or a Clinique - equipped with a direct staircase to the building's public space, this way its not interrupting to the residents.

 

 

 

 

שיתוף-דיור

פרוייקט מגורים 

שכונת שבזי, תל אביב

 

פרוייקט בו נתבקשנו לנסח מחדש את נושא המגורים. 

על רקע המחאה החברתית של קיץ 2011 על המגורים להיות בעלי מאפיינים של דיור בר השגה.

 

תחילה ניסינו לנתח מהו בית. מה חייב להיות בבית ועל מה ניתן לוותר. פירקנו והרכבנו את המושג "בית" מחדש. 

 

אחד העקרונות החשובים בפרוייקט הוא הוצאת חלק מהפונקציות הביתיות כמו אירוח, פעילות גופנית, בייביסיטר, חדר משחקים וכו', אל המרחב הציבורי.

בעצם כך נוצר תווך ציבורי -פרטי בין הדירה לרחוב עבור הדיירים.

בחלל זה מאפשרת תחושת בטחון ופרטיות בנוסף לתחושת קהילתיות הנוצרת במקומות המפגש.

 

מלבד מערכת התנועה הפוקציונלית הרכבנו מערכת המחברת בין חלקי המבנה הציבורים ומייצרת מיזוג פונקציות ומערכתיות במבנה. 

 

במפלס הרחוב מיקמנו פונקציו ציבוריות כמו מכסה ובית קפה כך שישרתו את באי השכונה כולה ולא רק את הדיירים.

 

הדירה גם היא מאפשרת רובדים שונים של פרטיות ושיתוף- חלל תנועה מקשר בין האזור משפחתי לאגף המגורים. באגף המגורים ניתן להסב חדר אחד לקליניקה/משרד - לחדר זה חיבור ישיר אל המרחב הציבורי כך שההפרדה בין הדירה למבקרים נשמר.